Fortnite Nasıl Oynanır? İnce Ayarlar ve Taktikler 2018



~ Merhabalar, Blog'uma hoş geldiniz. Bugün sizlere "Fortnite" Oyununda nasıl oynayacağınızı ve "yeni başlayanlar ve kendini geliştirmek isteyenler için" bazı tavsiyeler ve bilgiler vericeğiz.


"Başlamadan Önce;"

~ Bu oyun da daha önce en az 50 60 oyun oynadıysanız ve oyunun mantığını anladıysanız blog sitemiz de ki daha kapsamlı taktik ve oynanış bilgilerini okumanızı tavsiye ederim, burda genel basit bilgiler bulunmaktadır. İnce ayarlar içerir.


~ Bu bilgiler "genel" bilgilerdir. Her yer de bulabileceğiniz bilgileri derleyip ve "kendi tecrübelerimi katarak" sizlere faydalı olmak için sunuyorum. Bu bilgileri biliyor veya daha fazlasını biliyor olabilirsiniz, "bu rehber giriş ve orta seviye oyuncular için" hazırlanmıştır.
~ Eğer bilgilerin hepsini öğrenirseniz "sitemiz de diğer konulara da göz atınız" bu blog'da sadece "Fortnite" oyunu hakkında bilgiler bulunmaktadır.


"Battle Royale"




~ Fortnite çıktıktan bir süre sonra "Battle Royale" modunu çıkardı, Bu mod şu şekil de işliyor, ("Okurken bu bölümü geçmeyin en ince bilgiler bile işinize yarayacaktır.") Oyunda 100 Kişi bir harita üzerinden, Rastele olarak ilerleyen bir otobüs'ün içinden Rastgele lokasyonda baştan sona ilerliyorlar, Harita'yı "M" Tuşu ile açarak kendilerine bir konum belirliyorlar ve atladıkları yerlerde "Loot (İtem{Eşya} toplama)" Yaparak kendilerine silah, Yara bandı / Medikal Kit veya Zırh / Bomba / Füzeden tutun da Tek el silaha kadar Silahları toplayıp, kapanan bir alanda "(Zone)" en son "Hayatta Kalan" kişi olmaya çalışıyorlar. "100 Kişi" içerisinden "1 kişi" oyunu kazanıyor. "Karışık geldi ise okumaya devam et", basitçe açıklayacağım.



"Oyunu indirdiniz, Ve Açtınız. Artık ilk oyun için hazırsınız. Yapacaklarınız neler?"

~ Oyuna girdiniz ve 100 Kişi ile harita üzerinde otobüstesiniz. Sağ üstte bir "geri sayım" var o süre 0 olunca otobüsten atlayabiliceksiniz, genelde "en çok yapılan hata atlama açıldıktan sonra direk atlamak". Her zaman "orta" yada "en son" zamanda atlayanlardan olun. Aşağıya doğru dimdir bakın ve "W" tuşuna basın. Planör'ü açmak için Space'ye basın diye bir ibare yazıcaktır, siz dümdüz inin, inmeye az kala kendiliğinden açılıyor Planör'ünüz. daha sonra "yerde ki yerleşim yerlerinden birine mümkünse çatısına inin" ve kazmanızı elinize alın.

~ Bu oyun da nerdeyse "her türlü obje kırılabilir", kutular araçlar duvarlar çatılar tahtalar ağaçlar.. Çatıya inince 1. Satır'da ki kazmanız ile Çatıyı kırıp evin yada binanın içinde ki "eşyaları toplayarak" adamlar ile savaşabilirsiniz.


"Oyunu Nasıl Kazanırım?"

~ Oyunda ki ilk zaferimi hatırlıyorum, yaklaşık 100 kere oyuna girdikten sonra yani 100 maç yaptıktan sonra oyunu kazanabildim, o an daha önce hiç sevinmediğim kadar sevindim çünkü bu oyunda kazanmak oldukça zor. Dediğimi kazandığınız da anlayacaksınız.

~ "Oyunda amaç savaşmaktan çok hayatta kalmak, Oyunda birkaç oyun tarzı var."
  1. Savaşarak oyunu kazananlar..
  2. Saklanarak oyunu kazananlar..
  3. Her ikisini yaparak kazananlar..
Sıra ile açıklayacak olursak.

1. Oyunu yeni oynamaya başladığınızda birkaç hafta oynadıktan sonra oyunun Aim yani mekaniklerini çözüceğinizi düşünüyorum. Eğer adamları vurmada iyi iseniz kendinizi bunun üzerinden geliştirebilirsiniz. Sitemiz de bunun hakkında taktik yazıları bulunmakta.

2. Saklanarak oyun kazanmak, Oyunda silah topladıktan sonra minimum yeterli seviye de adamlar ile çalışmaya girmeden ve ses çıkarmadan gizlice daralan alan da ilerlemek ve son 5 6 kişi kalana kadar kimseye görünmemeye çalışmak, En son 5 6 kişi den de saklanmaya çalışın, onlar kendi aralarında panikleyip savaşıcaklar siz de en son kalan 1 2 kişiyi şansınız var ise öldürürsünüz ve Zafer alırsınız, Daha detaylı bilgi için sitemizde ki konulara göz atabilirsiniz.

3. Hibrik mekanik biraz zor, bunun temeli ise Suikast'çilik. Haritayı ve oyunun mekaniklerini tamamen çözdükten sonra adamları sinsice öldürüp tekrar saklanmanız gerek. Bu biraz zordur fakat oyuncuların çoğu bu şekilde oynar.

"Fortnite Build (İnşa Sistemi)"

~ Oyunda bu oyunu özel kılan bir sistem var, Hem Battle Royale olması ve İnşa sistemine sahip olması, Oyunda başta size karışık gelebilicek bir sistem olduğu için bunu başka bir konu olarak hazırlayacağım, Oyun içinde Q ya basarak silahlarınızı kullandığınız slot bar'dan inşa sistemi bar'ına geçebilirsiniz. F1 F2 F3 F4 inşa için tuşlardır. F5 ise tuzaklarınız için. Tuzak ve kapan sistemini de ayrı bir konuda yazıcağım, Blog'da diğer konulara bakarsanız bulabilirsiniz.

"Hepsi bu kadar mı? Hani ince Ayarlar ve Taktikler?"

~ Şimdi Zurnanın Zırt dediği yere geldik. Burası biraz karışık aslında.. Sizlere birkaç taktik ve ince ayar söyleyeceğim fakat detaylı olarak isterseniz bu konuda bulamazsınız, blog da arama ya fortnite ince ayarlar yazarak yada blog'da ki tüm konulara bakarak bulabilirsiniz.

"Dikkat'li okuyun ! Bazı taktik ve tavsiyeler.."

~ Oyunda fare hassaslığı çok hızlı, fare hassaslığını ne kadar düşük kullanırsanız o kadar iyi olucaktır.

~ Oyunda fare ile sağ tık yapıp zoom'ladığınız da fare hassaslığınız düşük olsa bile delice bir hız olucaktır, bunun için yakınlaştırma hassaslığını düşürün.

"Hadi yine iyisiniz ! Size kendi ayarlarımı vereyim."

Oyun içi ayarlarım;



~ Oyunda eğer adamı vurucağınızdan emin değilseniz asla adama ateş etmeyin, ateş ettiğiniz takdir de yerinizi belli edersiniz ve yakında bir adam varsa sizi snipe'layabilir yada direk gelip vurabilir. Amaç saklanmak biraz da..

~ Yakın mesafe de Pompalı tüfek, Uzun mesafe de Tüfek ve Keskin Nişancı kullanın, Ek olarak Tek el silahları yakından, Füze gibi patlayıcı silahları da uzakta ki adamları burmak için kullanın, yoksa kendinizi patlatabilirsiniz.

~ Siteden inşa sistemini kapsamlı bir şekilde anlattığım konu hazırladım, siz bunu okurken çoktan sitede yerini almıştır. İnşa sistemini iyi öğrenin, kazanmanın bir yoluda bu.

~ Oyunda ateş ederken crosshair'i yani işaretçinizi adamın üstüne tutmayın, Ping olduğundan dolayı mermi geç gidiyor ve adamı vuramıyorsunuz, Bir süre oynadıktan sonra dediğimi anlayacaksınız. Ona göre hesap etmeniz gerek.

~ Asla ama asla aceleci olmayın, bu oyunda 5 dakika oynuyor iseniz 10 dakika bekleyerek geçiriyorsunuz, sürekli hareket halinde olmanız, diğer rakipleriniz tarafından görülmenizi ve ölmenizi sağlayabilir.

~ Koşarken ses çıkarırız, binanın içinde bu ses 2 3 kat artar, yani binaya girince kesinlikle adam var mı yokmu anlarsınız. CTRL ile bu ses minimum'a indirilebilir.

~ Silah değiştirirken ses çıkar ve bu ses yakın mesafede duyulabilir, o yüzden sürekli silah değiştirmeyin elinizde ( İki silah arasında bir onu bir onu seç yapmayın. )

~ Sabırlı olun, bu oyunda kazanmak öyle diğer oyunlara benzemez. Kendinizi geliştirmek için Yayınlar ve video'lar izleyin.


~ Oyun görüntü ayarlarınızı yaparken dikkat etmeniz gerekenler;

Kötü bir sisteminiz var ise;

~ Direk düşük kaliteyi seçip oyunu oynayabilirsiniz, kötüden biraz iyi ise orta ayarları seçip, efektler ve ardıl işlemi, kenar yumuşatma ve gölgeleri kapatıp orta ayalarda oynayabilirsiniz.

Orta seviye bir sisteminiz var ise; 

~ Orta seviyeden kastım, güncel bir orta seviye 1500 - 2000 TL civarı sistemler için.

~ 3B Çözünürlük, 1080P
~ Görüş uzaklığı Uzak
~ Gölgeler Yüksek
~ Kenar Yumuşatma orta
~ Kaplamalar yüksek
~ Efektler düşük
~ Ardıl işlem düşük
~ Dikey senkronizasyon ve Hareket bulanıklılığı ( Motion blur ) kapalı.

İyi bir sisteminiz var ise;

~  İyi sistem den kastım, Oyunu en son ayarlarda açmak, Direk son ayarlarda açabilirsiniz, Ancak 60FPS Aldığınızdan emin olun. FPS En önemli şeydir bu tarz online oyunlarda.

"Bana Ayrılan sürenin sonuna geldik !"

~  2 Saat içerisinde sizlere olduğu kadar basitçe anlatmaya çalıştım birçok bilgiyi, umarım sizler de harika oyuncular olursunuz ! Bana destek olmak için yorum yapmayı unutmayın.

~ Yorum yapmak için Anonim olarak yapabilir yada Google hesabınız var ise Rahatça yorum yapabilirsiniz, görüşlerinizi bekliyorum.

~ İyi okumalar.. Diğer konuları okumak için "Tıklayın"


Yorumlar

  1. fazla konuşma adam hazırlamış okadar insan bi saygı duyar

    YanıtlaSil
  2. Süper HerŞey Burda AnlatılıyoR Süper BencE

    YanıtlaSil
  3. Alıntı gibi sanki? Çok uzun falan

    YanıtlaSil
  4. V alla hep 2. Oluyom aq yeter ya ps4 den oynuyor um birde hassasiyeti mi ne zor adam vuruluyor birde silahlar zor alınıyor birden alamıyor um İnternet cafedede hesabıma giris yapıom ps4 kolumu baglıyom kasaya hemen hızlıca sıla h alınıyo

    YanıtlaSil
  5. FORTNİTE HERKES PRO ZATEN NE GEREK VAR BUNA BENDE NOOBUM

    YanıtlaSil
  6. Pekii fortnitr oyunu oynadık oyundan nasıl çıkıyoruz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fortnite İnşa sistemi nedir?, Nasıl inşa edilir?